Barn HLR

Barn hlrEn liten andel av dem som drabbas av plötsligt hjärtstopp varje år är barn. Om du utför hjärt- lungräddning på ett barn måste du göra på ett lite annat sätt på grund av de anatomiska skillnaderna. Kursen ger dig praktisk träning och syftar till att du ska känna dig trygg om du behöver behandla ett barn.

Din kunskap kan rädda liv

I Sverige rapporteras cirka 5 500 fall av plötsligt hjärtstopp årligen utanför sjukhus. En liten andel är barn. Genom att omedelbart tillkalla hjälp och starta hjärt-lungräddning ökar chansen för överlevnad 2-3 gånger jämfört med om ingenting görs förrän ambulansen kommer. Prognosen är densamma för vuxen som barn. De anatomiska skillnaderna gör att förfarandet är lite olika.

Kursinnehåll

Vi går bland annat igenom:

  • Hur man identifierar ett hjärtstopp hos barn
  • Att larma 112
  • Att utföra HLR med god kvalitet på barn 0-1 år och 1 år till puberteten
  • Att åtgärda luftvägsstopp hos barn 0-1 år och 1 år till puberteten

Utbildningen följer HLR-rådets riktlinjer och vänder sig till alla verksamheter och privatpersoner.

Tidsåtgång

Utbildningen tar cirka två timmar

Om våra utbildare

Våra utbildare är utbildade instruktörer enligt HLR-rådets riktlinjer. De varvar teori med praktik så att du vet hur du ska agera vid ett hjärt- eller luftvägsstopp.

Vill du gå utbildningen hos er?

Vi håller gärna en utbildning hos dig utformad efter dina önskemål med konkreta exempel från verksamheten.

Välj själv vad du vill ha hjälp med

Vi vet hur viktigt det är med skräddarsydda och flexibla lösningar som utgår från din verksamhets specifika behov. Därför kan du själv välja vad du vill att vi ska hjälpa dig med och vad du själv tar hand om.

Förkunskaper

Grundläggande, inga förkunskaper krävs